Van Avermaet stelt duidelijk werkpunt vast bij zichzelf: "Als het om de eerste plaats ging, was het nog erger geweest"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties

Greg Van Avermaet niet tevreden met zijn sprint aan einde van twaalfde rit

Van Avermaet stelt duidelijk werkpunt vast bij zichzelf: "Als het om de eerste plaats ging, was het nog erger geweest"
Foto: © photonews

Dat ze in de Tour toe waren aan de eerste etappe in de Pyreneeën, schrikte Greg Van Avermaet niet af. Integendeel: hij deed zeker zijn deel van het werk in de ruime kopgroep en kreeg dan al eens wat landgenoten in zijn wiel. Veel leverde het niet op, zeker omdat zijn sprint er niet uit kwam.

"Het was een hele lastige rit", bekent Van Avermaet op de site van CCC. "Het was moeilijk om in de ontsnapping te geraken, maar het was goed dat Serge Pauwels en ik er in zaten. Ik realiseerde me dat er veel klimmers mee waren en dat het moeilijk zou zijn om de etappe te winnen." 

Beiden trachtten ze hun mannetje te staan en hadden ze elk hun koersverhaal. "We probeerden het zo goed mogelijk te doen op de beklimmingen. Ik denk dat Serge heel goede benen had en zijn goede vorm toonde. Ik keerde terug op het einde." 

Mijn sprint was opnieuw niet goed 

Er lag aan de finish dus nog een ereplaats te wachten, maar na zo'n zware koers wil een spurt al eens anders uitdraaien. Van Avermaet was streng voor zichzelf. "Mijn sprint was opnieuw niet goed, daar moet ik de volgende weken op werken. Het was wel slechts voor een plaats in de top tien. Het is altijd leuk om een beetje dichter te eindigen. Maar als het oim de eerste plaats ging, was het nog erger geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

07/12/2019 Cyclocross Essen
08/12/2019 GP Zonhoven
14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross

Nieuwste reacties