Wereldkampioen (dankzij zijn fiets) geen topfavoriet in tijdrit volgens De Gendt: "Voor mij is Wout van Aert de grote favoriet"
Redactie
| 6 reacties

Thomas De Gendt: "Voor mij is Wout van Aert de grote favoriet voor de tijdrit"

Wereldkampioen (dankzij zijn fiets) geen topfavoriet in tijdrit volgens De Gendt: "Voor mij is Wout van Aert de grote favoriet"
Foto: © photonews

In zijn column in Het Nieuwsblad blikte Thomas De Gendt ook al eens vooruit naar de tijdrit van vrijdag in Pau. De Gendt zal zelf zijn beste beentje voor zetten, maar ziet Wout Van Aert wel als grote favoriet.

Voor ze aan hun proef tegen klok beginnen, moeten de renners donderdag eerst nog de bergen in. "Ik ga mij niet sparen voor de tijdrit. Als ik dat zou doen, kan ik heel misschien tiende worden in de tijdrit. Dan ga ik liever in de aanval met de kans een tweede ritzege te pakken", vertelt De Gendt. "Voor mij is Wout van Aert de grote favoriet voor de tijdrit."

"Als we de ploegentijdrit meetellen, heeft hij dit jaar drie tijdritten gereden en die heeft hij allemaal gewonnen. Vooral die in de Dauphiné was straf. Hij zal zich vandaag in de Pyreneeën ook mogen sparen. Yves Lampaert kan ook goed voor de dag komen, maar ik denk niet in de buurt van Wout. Mijn maatstaf is de tijdrit van het BK. Lampaert wordt een man voor de top vijf."

'Probleem' voor Dennis

Aan concurrentie natuurlijk geen gebrek voor Van Aert. Zo zijn er nog enkele specialisten aanwezig in de Tour. "De grootste concurrenten van Wout worden Geraint Thomas en Rohan Dennis. Dennis spaart zich al een hele Tour. Zijn beste uitslag tot dusver is 55ste, dan weet je genoeg."

Al ziet De Gendt het niet helemaal rooskleurig in voor de Australiër. "Het probleem is zijn fiets. De tijdritfiets van Merida is minder snel en minder aerodynamisch dan zijn tijdritfiets van BMC", weet De Gendt. "Op het Australisch kampioenschap trapte Dennis exact dezelfde wattages als vorig jaar, maar hij reed wel veertig seconden trager. Dat is immens. Die tendens werd ook duidelijk in de tijdritten nadien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties