Wout van Aert vertrekt als topfavoriet in de tijdrit, wie zijn de uitdagers?

Van Aert is de grote favoriet voor individuele tijdrit van en naar Pau

Wout van Aert vertrekt als topfavoriet in de tijdrit, wie zijn de uitdagers?
Foto: © photonews

De enige individuele tijdrit in de Ronde van Frankrijk zou wel eens kunnen uitdraaien op een vierde Belgische ritzege. En een tweede voor Wout van Aert. Hij begint als topfavoriet aan de tijdrit. Zeker na de opgave van wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis.

Die stond in theorie wellicht nog een trapje hoger, maar de Australiër zal dus niet meer aan de start verschijnen. Wout van Aert is meer dan ooit de man naar wie het uitkijken is. In de Dauphiné behaalde hij eerst een overwinning in de tijdrit en nadien in de massasprint. In de Tour zou het dus het omgekeerde kunnen zijn. Hoe geweldig zou dat niet zijn, zeker omdat hij zijn trui van Belgisch kampioen mag aantrekken.

De afstand van de chronorit moet Van Aert in staat stellen om zijn grote motor aan te spreken en zijn hoge wattages om te zetten in een overwinning. Dat was haast nog meer het geval met de 38 kilometer vanop het BK, maar ook de elf kilometer kortere tijdrit in de Dauphiné sprak boekdelen. De 26 kilometer van en naar Pau moet eveneens perfect in het kraam van Van Aert aanpassen.

THOMAS DE STERKSTE KLASSEMENTSMAN

Als Dennis geen roet in het eten kan gooien, wie kan dat dan nog wel? Van de klassementsrenners lijkt enkel Geraint Thomas in staat om eventueel het werk tegen de klok naar zijn hand te zetten. Thomas heeft bergop al laten zien dat hij in orde is, behaalde vorig jaar een tijdritzege in de Tour en deed het in een voor hem onregelmatig 2019 al in de Ronde van de Algarve.

De Zwitserse specialist Stefan Küng is altijd iemand om rekening mee te houden als het op dit werk aankomt. In Romandië en de Ronde van Zwitserland moest die zich wel tevreden stellen met een plaats in de top tien, maar zijn nationale titel zal hem zeker de moed geven om er dit keer vol voor te gaan.

REDT HAGA OOK DE TOUR VAN SUNWEB?

Voor Team Sunweb lijkt het een zware Tour te worden, maar Chad Haga kan misschien net als in de Giro voor een lichtpuntje zorgen. De Amerikaan was op de slotdag van de Ronde van Italië de sterkste in Verona en reed er enkele seconden rapper dan een toen nog Campenaerts in vorm. In de eerste tijdrit in de Giro deed Haga dan weer niet mee voor de zege.

Ook kan er concurrentie uit eigen land of uit eigen ploeg komen. Yves Lampaert rijdt tegenwoordig alleen maar sterke tijdritten, maar heeft al bijzonder hard gewerkt en laat uitschijnen dat hij zich gaat sparen. Kruijswijk reed dit jaar al tweemaal naar een vierde plaats in deze discipline, maar Van Aert lijkt op zijn minst toch de beste renner binnen Jumbo-Visma te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties