Derde plek het hoogst haalbare volgens eerlijke Thomas De Gendt: "Terecht dat ze alleen over Wout spraken"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 40 reacties

Derde plek in tijdrit Tour het hoogst haalbare volgens Thomas De Gendt

Derde plek het hoogst haalbare volgens eerlijke Thomas De Gendt: "Terecht dat ze alleen over Wout spraken"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt begint een patent te hebben op derde plaatsen in de tijdrit van een grote ronde. Hij lukte het al in de Giro van dit jaar, maar vrijdag ook al voor de derde keer in zijn carrière in de Tour. Het hoogst haalbare volgens de eeuwige aanvaller.

De Gendt mocht lang plaatsnemen in de hot seat, maar uiteindelijk waren Alaphilippe en Thomas nog sneller. "Ik had het wel durven denken", bekende De Gendt bij Sporza. "Derde was vandaag het hoogst haalbare. Ik hoopte om top tien te rijden. Maar vanaf mijn derde plek ligt het erg dicht bij elkaar. Het verschil met de winnaar en de nummer twee is heel duidelijk: er waren twee renners beter."

Al is dat natuurlijk geen schande. "Alaphilippe is niet de minste en Thomas ook niet, dus ik heb mezelf niets te verwijten", vindt De Gendt. "Twee keer derde in een tijdrit (na de Giro dit jaar, red.) van een grote ronde, daar mag ik fier op zijn. Ik had meer kans gemaakt op het einde van de Tour. Dan is iedereen nog iets meer vermoeid. Maar het is wat het is. Derde worden is mooi."

'Alleen stress voor Kruijswijk'

"Alaphilippe en Thomas konden nog stilvallen, maar bij het tweede tussenpunt was het duidelijk dat mijn tijd niet genoeg was voor de overwinning. Ik had alleen nog stress voor Kruijswijk, omdat hij nog onder mijn tijd zat. Top drie was toch mooier dan een vierde plek." Kruisijwijk werd uiteindelijk vijfde. 

De Gendt werd dan wel knap derde, toch werd er de laatste dagen vooral over Wout Van Aert gesproken. "Terecht dat ze alleen over Wout spraken. Hij is Belgisch kampioen en had geen enkele tijdrit verloren tot nu. Ik ging hem sowieso geklopt hebben, maar het is heel jammer dat hij gevallen is. Ik vind het niet meer dan normaal dat ze vooral over hem spraken", besluit De Gendt

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties