Eerste richttijd: renner van Deceuninck-Quick.Step smeert specialist Haga maar liefst halve minuut aan

Kasper Asgreen rijdt ijzersterke tijdrit in Pau

Eerste richttijd: renner van Deceuninck-Quick.Step smeert specialist Haga maar liefst halve minuut aan
Foto: © photonews

Wout van Aert en alle anderen die de tijdrit in Pau willen winnen, mogen hun borst natmaken. Er is immers een mooie richttijd neergezet door Kasper Asgreen. De Deen van Deceuninck-Quick.Step doet ruim beter dan enkele andere gerenommeerde namen.

Zoals daar zijn: Tony Martin uiteraard, maar die reed op reserve rond. De Duitser heeft immers al enorm hard gewerkt voor Jumbo-Visma. Hetzelfde geldt voor Yves Lampaert bij Deceuninck-Quick.Step. Ook de tweede vanop het BK tijdrijden ging niet tot aan het gaatje.

Stefan Küng had dat misschien wel gewild, maar droeg al snel de sporen van een val. Chad Haga reed zoals verwacht naar de hot spot. De Amerikaan van Sunweb won in de voorbije Giro nog een tijdrit en zette in Pau een tijd neer van 36 minuten en 23 seconden.

ASGREEN ONDER DE 36 MINUTEN

Als Haga dacht dat hij daarmee lang de eerste plaats in handen zou hebben, kwam hij bedrogen uit. Kasper Asgreen was aan de finish dertig seconden sneller. Wat er ook gebeurt, de Deense kampioen tijdrijden mag zeker tevreden zijn over zijn prestatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties