Fenomenale De Gendt verbaasd over eerste deel en zag Van Aert liggen: "Het zag er niet mooi uit"
Redactie
| 21 reacties

Thomas De Gendt betreurt valpartij Wout van Aert

Fenomenale De Gendt verbaasd over eerste deel en zag Van Aert liggen: "Het zag er niet mooi uit"
Foto: © photonews

De Belgische hoop was volledig gevestigd op Wout van Aert, maar Thomas De Gendt was sowieso sneller onderweg. Van Aert kwam dan ook nog eens ten val, wat De Gendt betreurde. De ritwinnaar van in Saint-Etienne ging in het begin sneller dan hij zelf verwachtte.

"Bij het eerste tussenpunt zag ik dat ik voor lag, terwijl ik dacht dat ik niet rap genoeg ging", reageerde De Gendt bij Sporza. "Blijkbaar was dat wel het geval. Daardoor kreeg ik de drive om echt diep te gaan. Op het tweede punt was ik uitgelopen. Dan hoorde ik dat Van Aert gevallen is, wat heel jammer is. Maar dat vergrootte mijn kansen wel."

TEMPO BEPALEN OP EERSTE KLIM

Kort na de val van Wout van Aert passeerde Thomas De Gendt daar ook al. "Ze waren al bezig met hem te verzorgen. Het zag er niet mooi uit. De eerste klim is de klim waar je echt je tempo moet bepalen. Als je daar achter zit, is het moeilijk om het goed te maken. Maar als je daar te diep gaat, is het ook moeilijk om die voorsprong te verdedigen."

Het is dus balanceren op een knappe koord. De Gendt slaagde er toch in om prima in te delen en dat levert hem ongetwijfeld (één van) de beste tijd(en) op. "Ik heb geprobeerd in de afdalingen zoveel mogelijk te recupereren, zonder tijd te verliezen in de bochten. Op het laatste vlakke stuk is het tegen de wind in serieus stampen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl
19/04/2020 Amstel Gold Race

Nieuwste reacties