Marianne Vos herhaalt kunststukje van vijf jaar geleden en wijst op grote motivatie
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Overwinning in La Course betekent veel voor Marianne Vos

Marianne Vos herhaalt kunststukje van vijf jaar geleden en wijst op grote motivatie
Foto: © photonews

Ook op haar 32ste blaakt Marianne Vos nog van gezondheid, een enorme motivatie en de klasse. Haar versnelling aan het eind van La Course mocht er wel wezen. Het betekende dan ook veel voor Vos, die de wedstrijd vijf jaar geleden al eens op haar naam schreef.

"De ontsnapping van Amanda Spratt was vrij gevaarlijk. Mijn ploegmaats moesten veel werk verrichten om die terug te nemen. Toen ik aan de klim kwam, wist ik dat ik een kans had en de benen had om door te zetten. Het was wel oké, denk ik", besloot Vos met het understatement van het jaar."

La Course is een goede inspiratie 

Dit is ook veel meer dan zomaar een overwinning. "Natuurlijk betekent dit veel. De eerste zege in La Course was vijf jaar geleden. Om nu te winnen op een ander parcours, geeft een heel speciaal gevoel." Vos zit misschien wel weer in de vorm van haar leven. "Ik voel me heel goed. Ik kwam met veel motivatie uit de Giro Rosa. La Course is een goede inspiratie."

Het wedstrijdscenario draaide ook in haar voordeel uit. "Er waren verschillende mogelijkheden: een kleine of een grote ontsnapping die weggeraakte. Nu was het een kleine groep die sprintte voor de overwinning, maar het was natuurlijk geen normale massasprint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties