Niemand opgewassen tegen indrukwekkend eindschot van Marianne Vos
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 23 reacties

Marianne Vos knalt iedereen uit het wiel in finale La Course

Niemand opgewassen tegen indrukwekkend eindschot van Marianne Vos
Foto: © photonews

Vooraleer de mannen zich op het tijdritparcours van Pau begaven, reden de vrouwen er La Course. Ze gingen op zoek naar een opvolgster voor Annemiek van Vleuten. De overwinning was opnieuw voor een Nederlandse. Een sterke Marianne Vos dankt de zege aan haar fenomenale timing.

Ondanks de aanvallen doorheen de dag werden de laatste 35 km aangevat in één grote groep. Alle favorieten maakten dus nog kans. De winnares van vorig jaar trok het tempo dan al eens de hoogte in, vooraleer een ontsnapping tot stand kwam in de laatste ronde.

Met voor ons Lucinda Brand als bekende naam voorin. Ook Amanda Spratt, Paladin Soraya, Ashleigh Moolman-Pasio en Uttrup Ludwig, de vrouw van het legendarische interview na de Ronde van Vlaanderen, waren mee. Spratt schudde haar medevluchters van zich af en had op 18 km van de aankomst een voorgift van een half minuutje.

SPRATT SNEUVELT BERGOP

Zowel de achtervolgers als het peloton naderden echter nog fel. De achtervolgers werden nog teruggegrepen, maar Spratt hield wel nog lang stand. Het oplopende stuk aan het einde werd de renster van Mitchelton-Scott fataal. Op 400 meter van de finish zette Marianne Vos op indrukwekkende wijze de rest op lengten en ging ze op en over Spratt naar de overwinning. Kirchmann en Ludwig spurtten nog naar plek twee en drie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant
27/10/2019 Cyclocross Asper-Gavere
01/11/2019 Koppenbergcross

Nieuwste reacties