Stig Broeckx was gisteren aanwezig in de Tour: "Ik voel me nog altijd een topsporter"
Arjen T'Sjoen
| 54 reacties

Stig Broeckx was gisteren in Vive le Vélo

Stig Broeckx was gisteren aanwezig in de Tour: "Ik voel me nog altijd een topsporter"
Foto: © photonews

Gisteren was Stig Broeckx voor het eerst terug in de koers. Hij was te gast in het Tourpeloton en in Vive le Vélo. Voor Broeckx was het een fenomenale ervaring: "Het was schitterend om hier aanwezig te kunnen zijn".

In 2016 kwam Stig Broeckx erg zwaar ten val in de Baloise Belgium Tour. Sindsdien timmert hij stapje per stapje aan de weg terug. Broeckx was alvast erg blij om eens in de Tour te kunnen zijn: "Het deed deugd om zoveel mensen terug te zien. Ik heb hard gesupporterd voor iedereen, het was een schitterende dag."

Naast Broeckx zat Eric Goens met wie hij al een hele tijd een goede band heeft: "Het was heel bijzonder vandaag. Voor sommige renners is het niet makkelijk om Stig terug te zien, het doet sommigen echt pijn. Ik heb lang moeten zagen om hem eens mee te nemen naar een koers, maar de Tour zag hij direct zitten", lacht Goens.

Nog altijd topsporter

Intussen fietst Broeckx nog af en toe en wil hij zo snel mogelijk weer vlot praten en stappen: "In mijn hoofd ben ik nog altijd topsporter. Wie zijn been breekt wil ook snel opnieuw kunnen stappen. Fietsen zal niet simpel worden, maar ik wil mensen motiveren en misschien ooit nog iets doen in de koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties