Tony Martin over Wout van Aert: "Hij heeft gewoonweg meer talent dan Peter Sagan"

Arjen T'Sjoen
| 19 reacties
Tony Martin over Wout van Aert: "Hij heeft gewoonweg meer talent dan Peter Sagan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tony Martin is al jaren een referentie wanneer het aankomt op tijdrijden. De sterke Duitser zit stilaan in de laatste jaren van zijn carrière en hij gelooft sterk in onze jonge landgenoot Wout van Aert: "Hij heeft nog zoveel tijd om zich verder te ontwikkelen".

In de Dauphiné verraste Wout van Aert vriend en vijand met een indrukwekkende tijdritzege. Ook Tony Martin had zo een exploot niet verwacht: "Ik wist dat hij erg goed was, maar we spreken daar over een absolute topwedstrijd. Als je het halve Tourpeloton kan kloppen dan ben je wereldklasse."

In 2016 versloeg Wout van Aert een Tony Martin in de vorm van zijn leven al eens. In de proloog van Buggenhout naar Buggenhout in de Baloise Belgium Tour was van Aert 2 seconden sneller: "Ik wist door die wedstrijd natuurlijk al dat Wout goed was, maar winnen in dit soort wedstrijden is toch nog iets anders."

Hij heeft nog zoveel tijd

Naast het talent dat Wout blijkt te hebben voor het tijdrijden bewees hij zich dit jaar ook in de klassieke wedstrijden en in de spurts. Volgens Tony Martin moet hij zoveel mogelijk meepikken: "Wout is 24, dan heb je echt nog tijd zat. Hij kan zich echt nog ontwikkelen in deze discipline. Het enige probleem is dat hij zo gigantisch veel kan, in mijn ogen heeft hij meer talent dan Peter Sagan", aldus Martin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties