Uitpakken in het tijdrijden: Thomas De Gendt deed het al wel vaker
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

De Gendt is met exploot in Pau niet aan zijn proefstuk toe

Uitpakken in het tijdrijden: Thomas De Gendt deed het al wel vaker
Foto: © photonews

Bij Thomas De Gendt moet je van niets meer verschieten. Hij voelt zich el enorm in zijn sas tijdens deze Tour. Zes dagen na zijn demonstratie van jewelste in de achtste rit reed hij een tijdrit om u tegen te zeggen. Dat heeft hij in het verleden overigens al regelmatig gedaan.

Na zijn overwinning in Saint-Etienne, werd de vraag gesteld wat nu zijn mooiste overwinning in een grote ronde is. Evenzeer de moete is het om na te gaan wat nu de beste prestatie van De Gendt is in een tijdrit. Hij zal zeker niet in elke tijdrit meedoen voor de prijzen, maar tegelijkertijd is het een discipline die hij zeer goed onder de knie heeft.

Als belofte gaf De Gendt al blijk van uitstekende tijdrijderscapaciteiten. Bij Topsport Vlaanderen maakte hij vlot de overstap naar de profs. In zijn vijf tijdritten in 2010 reed De Gendt telkens naar een toptiennotering. In het truitje van Vacansoleil liet hij zich voor het eerst opmerken op het hoogste niveau met een negende plaats in de negende etappe in Schaffhausen, op 48 seconden van Cancellara.

IMPONEREN IN MILAAN

Het jaar nadien imponeerde De Gendt voor het eerst in een grote ronde, met een vijfde plaats in Milaan. Wellicht de eerste tijdrit die we bij zijn beteren mogen zetten. De Tour is uiteraard het allerhoogste. In 2013 haalde De Gendt bijna 53/u van Avranches naar Mont-Saint-Michel. Enkel superspecialisten Tony Martin en Christopher Froome deden beter.

In 2016 zette De Gendt zijn goede vorm in de verf met twee ritzeges in de Tour en ook in de achttiende etappe kwam hij verdienstelijk voor de dag. Een zesde plaats was zijn resultaat in de laatste tijdrit, met enkel klassementsmannen die voor hem eindigden. Op het BK tijdrijden was hij al enkele keren net naast het podium gevallen. Door een gebrekkige voorbereidingen werd er vorig jaar van hem amper iets verwacht.

VERBAZEN IN ANZEGEM

In Anzegem werd vriend en vijand echter verbaasd. Victor Campenaerts had er zich specifiek op toegelegd, maar was na meer dan veertig kilometer aan de aankomst slechts drie luttele secondjes sneller. Er volgde dit jaar een derde plaats in de afsluitende Giro-tijdrit. En nu is er het exploot in Pau, dat zeker mee bovenaan het rijtje indrukwekkende tijdritten komt te staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties