De andere kant van de medaille: Belg voert strijd tegen tijdslimiet en gaat meteen zitten na aankomst

Jens Debusschere haalt tijdslimiet maar net in veertiende Tourrit

De andere kant van de medaille: Belg voert strijd tegen tijdslimiet en gaat meteen zitten na aankomst
Foto: © photonews

De klimmers kunnen zich in de Pyreneeën eindelijk helemaal uitleven, maar voor de sprinters kan het de hel zijn. Vraag dat maar aan Jens Debusschere. De Belg van Katusha-Alpecin reed als voorlaatste over de meet en had niet veel marge met het oog op de tijdslimiet.

Het is al een bewogen Ronde van Frankrijk geweest voor Jens Debusschere. Vooral het begin was erg moeizaam met onder meer een ontgoochelende ploegentijdrit, nadien kwam hij er weer bovenop met een vijfde plaats in een sprintersetappe, maar de bergen zijn nog steeds niet voor hem.

EEN MINUUT ACHTER KRISTOFF

Debusschere reed op zijn eentje over de streep op de Tourmalet. Hij had amper de aankomst bereikt of hij stapte van zijn fiets en ging op de grond zitten, met het hoofd gebogen. Meer dan een minuut voordien had Alexander Kristoff nog de fiinish bereikt. Achter Debusschere reed enkel nog Marcus Burghardt.

Vooraf werd de tijdslimiet ruw geschat op zo'n halfuur in deze korte tijdrit. Debusschere eindigde uiteindelijk op 29 minuten en 11 seconden van ritwinnaar Thibaut Pinot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2021 Iowa
21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol

Nieuwste reacties