Geraint Thomas zit met twijfels over toegepaste tactiek
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties

Thomas trachtte eigen tempo aan te houden op Tourmalet

Geraint Thomas zit met twijfels over toegepaste tactiek
Foto: © photonews

Een tweede eindzege op rij lijkt plots ver weg voor Geraint Thomas. Hij maakte nochtans een goede indruk op La Planche des Belles Filles en in de tijdrit, maar op de Tourmalet was het een ander paar mouwen. En ondertussen staat Alaphilippe al twee minuten voor.

"Ik voelde me van bij de start redelijk zwak", geeft de Tourwinnaar van 2018 ruiterlijk toe op de site van Team Ineos. Zes klassementsmannen moest hij in het slot laten wegrijden. "Ik probeerde niet echt te volgen toen ze versnelden. Ik dacht dat het beter was om mijn eigen tempo te rijden en zo de schade te beperken dan bij hen te blijven en te ontploffen op één van de steilste stukken."

Ik hoopte erop dat ik beter zou worden 

Door de gekende afloop blijft Thomas toch met vragen zitten. "Misschien had ik moeten proberen om bij hen te blijven. Het is gewoon één van die dagen. Ik hoopte erop dat ik beter zou worden. Op de laatste beklimming was het gewoon kwestie om zo lang mogelijk erbij te blijven."

Thomas moet hopen dat hij in de volgende bergritten over betere benen beschikt. "Het was een lastige dag. Er komt nog veel aan en hopelijk ga ik me beter voelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties