Herstelperiode Van Aert moeilijk te bepalen volgens Jumbo-Visma: "Wout zag dat zelf anders"

Wout van Aert denkt sneller te kunnen terugkomen dan chirurg voorspelt

Herstelperiode Van Aert moeilijk te bepalen volgens Jumbo-Visma: "Wout zag dat zelf anders"
Foto: © photonews

Het voornaamste na zijn val in de Tour is dat Wout van Aert geen breuken heeft opgelopen. Wel is hij geopereerd moeten worden en dient hij nog enkele dagen in het ziekenhuis te blijven. Nadien volgt een herstelperiode, maar hoe lang zal die juist duren?

Ploegleider Nico Verhoeven kan er zelf ook moeilijk een antwoord op geven. "De chirurg had het over een revalidatieperiode van 2 maanden, waarin hij niet zou kunnen fietsen. Maar Wout zag dat zelf anders", geeft de Nederlander aan bij Sporza. "Een wielrenner herstelt normaal gezien sneller."

START VAN VELDRITSEIZOEN UITSTELLEN?

Desalniettemin is het goed mogelijk dat Van Aert het veldritseizoen later zal aanvatten dan gepland. "Het valt nog af te wachten wanneer hij aan het crosseizoen kan beginnen. Al zijn we daar nu niet mee bezig. Laat ons hopen dat hij 100% herstelt."

En hoe stelt Wout het voorts op mentaal vlak? "Het gaat naar omstandigheden redelijk goed met hem. Zijn familie is bij hem, dat maakt het toch wat draaglijker. Het lastigste wordt als wij hier allemaal vertrekken en hij alleen achterblijft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties