Johan Bruyneel geeft Geraint Thomas gelijk en ziet sleutelrol voor Bernal

Johan Bruyneel geeft Geraint Thomas gelijk en ziet sleutelrol voor Bernal
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Steeds meer en meer mensen geloven in de kans dat niet Team Ineos de toekomstige Tourwinnaar levert, maar dat huidig gele trui Alaphilippe het gaat volhouden tot het einde. Johan Bruyneel gaat volledig mee in die theorie. Maar Ineos kan het tij wel nog keren door aan te vallen.

Bruyneel buigt zich in de podcast 'The Move' van Lance Armstrong over het huidige klassement in de Tour. "Telkens als het omhoog ging tot nu toe was Alaphilippe de sterkste. Als het over individuele kracht gaat, ligt hij in poleposition om de Tour te winnen." Bruyneel treedt zo Geraint Thomas bij. De winnaar van vorig jaar noemde de Fransman al de favoriet voor Tourwinst.

Naast het effect van de gele trui stelt Bruyneel ook de absolute hoogvorm vast bij Alaphilippe. "Hij zit gewoon in de vorm van zijn leven. Vergeet niet dat hij dit nog maar een week moet volhouden. We hebben ons misschien allemaal blindgestaard op het feit dat hij nog nooit voor een klassement is gegaan. Het is niet omdat hij het nog nooit eerder deed dat hij het nu niet kan."

Ik denk niet dat er paniek is bij Ineos 

Toch hebben ze bij Ineos nog enkele troeven om uit te spelen. "Ik denk niet dat er paniek is bij Ineos, maar ze moeten de boel nu niet meer controleren. Ze moeten aanvallen. En dan komt Bernal in beeld. Hij moet de druk op Deceuninck-Quick.Step opvoeren, zodat Alaphilippe snel geïsoleerd geraakt. De Tourmalet is hiervoor de perfecte klim."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties