Jumbo-Visma komt met medische update over Wout Van Aert
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 87 reacties

Wout Van Aert houdt geen breuken over aan zware valpartij in tijdrit

Jumbo-Visma komt met medische update over Wout Van Aert
Foto: © photonews

Wout Van Aert heeft geen breuken overgehouden aan zijn zware valpartij in de tijdrit van vrijdag. De Belgische kampioen tijdrijden moest wel geopereerd worden aan een diepe snijwonde en moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven.

Het positieve is dus: geen breuken voor Wout Van Aert. Al ging de renner van het Nederlandse Jumbo-Visma wel al onder het mes voor een diepe snijwonde. "Hij is geopereerd door de chirurg. Die heeft de kapsel en huid gehecht en goed schoongemaakt. Het heeft al bij al een uur geduurd. Hij moet enkele dagen in het ziekenhuis blijven", zegt Head of Performance Mathieu Heijboer. 

"Het was een vreselijk beeld", aldus Heijboer nog. "Hij stond meteen recht, maar ik heb gezegd dat hij moest gaan zitten. Ik heb een spandoek genomen en over hem heen gelegd zodat hij niet naar de wonde moest kijken."

Van Aert kwam in het slot van zijn tijdrit zwaar ten val omdat hij een bocht verkeerd inschatte en door een nadarhek ten val kwam. Een einde in mineur dus van zijn allereerste Tour. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties