Kenny Belaey pleit na valpartij van Van Aert voor andere dranghekken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 41 reacties

Belaey denkt dat andere dranghekken veiliger kunnen zijn

Kenny Belaey pleit na valpartij van Van Aert voor andere dranghekken

De zware val van Wout van Aert zinderde na afloop van de tijdrit nog fel na. Het onderwerp werd dan ook niet uit de weg gegaan in 'Vive le Vélo' bij Karl Vannieuwkerke en zijn gasten. Eén van die gasten was Kenny Belaey, negenvoudig wereldkampioen trialbike.

"Het was pure pech", deed Belaey zijn zegje over de val van Van Aert. "Als je rijdt voor winst en je weet niet goed waar je zit tegenover de andere mannen, dan weet je dat je op de limiet moet rijden. En dan is het net niet natuurlijk."

Belaey vond de dranghekken die door de Tourorganisatie waren neergepoot in Pau alvast niet ideaal. "Ik vind die dranghekken echt niet veilig. Ze kunnen kiezen voor een ander dranghek, voor dat overhangt naar binnen. Zodat je met je schouder botst en weer weg kan. In de MotoGP gaan ze er met 300 kilometer per uur af, staan ze op en hebben ze niks. Het parcours is ernaar gebouwd."

TE HOGE DRUK?

Journaliste Renate Verhoofstad vond het minder evident om er een oordeel over te vellen. "Het is moeilijk in te schatten. Rijdt Van Aert er tegenaan? Neemt hij te veel risico's? Is de druk die hij zichzelf oplegt zo hoog dat hij nog wat meer de limiet op zoekt?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties