Laurens De Plus staat versteld van eigen sterkte en roept kopman op om unieke kans te grijpen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 17 reacties

De Plus maant Kruijswijk aan om zijn kans te grijpen

Laurens De Plus staat versteld van eigen sterkte en roept kopman op om unieke kans te grijpen
Foto: © photonews

De verwachting was dat er geen Belgen in de vuurlinie te zien zouden zijn op de Tourmalet, maar dat was buiten een erg sterke Laurens De Plus gerekend. Die reed tot de laatste paar kilometers met de besten bergop. Hij ziet een enorme kans liggen in deze Tour voor Steven Kruijswijk.

De Plus kwam verrassend sterk voor de dag en eigenlijk mag hetzelfde gezegd worden van zijn hele ploeg. "Iedereen heeft zoveel vertrouwen", verklaart De Plus bij Sporza. "Steven zei dat hij super was. Hij wordt derde en lijdt geen tijdsverlies. Ik weet niet wat er allemaal gebeurt met onze ploeg", is hij er zelf ook door verbaasd.

Alaphilippe staat nog altijd stevig in het geel, maar in tegenstelling tot de Fransman heeft Kruijswijk al bewezen dat hij in een koers van drie weken een klassement kan rijden. "Steven gaat nooit kapot. De laatste Alpenrit hebben we allemaal verkend. Voor hem is dit een unieke kans. Steven, pak ze."

MET VAN AERT IN DE GEDACHTEN

En kan De Plus zelf dit hoge niveau aanhouden in de bergritten? "Dat weet ik niet. Voor mij is dit ook nieuw. Wout van Aert heeft nog een bericht gestuurd, dat we ons moesten focussen op de koers. Ik heb eraan gedacht als ik aan het afzien was. Ik was verrast toen ik de namen hoorde die moesten lossen. Ik voelde mij goed, maar wist niet dat ik bet de besten bergop kon rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties