Pauwels met zijn gedachten bij Van Aert en ziet top tien weer vooraan eindigen: "Hij zal sowieso sterk terugkomen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 16 reacties

Serge Pauwels zegt Wout van Aert om toch niet te ontgoocheld te zijn

Pauwels met zijn gedachten bij Van Aert en ziet top tien weer vooraan eindigen: "Hij zal sowieso sterk terugkomen"
Foto: © photonews

Als één van je landgenoten zo hevig tegen het asfalt gaat, is dat ergens toch ook een wake-up call. Zo ervaart Serge Pauwels de val van Wout van Aert toch, al probeert de CCC-renner niet te veel aan de risico's te denken. Pauwels heeft overigens al contact opgenomen met Van Aert.

Pauwels vernam de val van Van Aert na zijn eigen tijdrit. "Het was de periode dat ik zelf aan het rijden was. Ik kwam op de bus en hoorde dat het er niet goed uit zag", overloopt Pauwels bij Sporza hoe het voor zichzelf was. "Ik heb achteraf de beelden gezien, ik heb 's avonds Mathieu Heijboer nog gehoord."

WOUT KAN NOG 10X SCHITTEREN

Voor Van Aert is het uiteraard een enorme domper. "Da's heel pijnlijk voor hem. Hij was bezig aan zo'n goeie Tour. Ik heb hem deze ochtend een bericht gestuurd. Ik heb hem gezegd dat hij toch niet te ontgoocheld mag zijn. Uiteindelijk kan hij nog tien keer de Ronde van Frankrijk rijden en nog tien keer schitteren. Op dit moment is dat heel zuur voor hem, maar ik denk dat hij ook verder moet kijken. Hij zal sowieso sterk terugkomen."

Pauwels is zich bewust van de gevaren, maar gaat zelf nu niet met meer schrik op de fiets zitten. "We zitten in een gevaarlijke sport. Een risico uitsluiten kun je nooit helemaal. Dat is wel het spijtige van onze sport natuurlijk." 

EEN KLASSEMENTSDAG

De Tour stopt voor niets, ook deze keer niet. Het is op naar de Tourmalet en daar verwacht Pauwels een titanenstrijd tussen de groten. "Het is geen lange rit, maar met de Soulor en de Tourmalet wel een hele zware. Ik denk dat het eerder een klassementsdag zal worden. Ik verwacht dat de mannen die nu al in de top tien staan ook de top tien in de rit gaan vormen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties