Schuilt er toekomstig Tourwinnaar in Mathieu van der Poel? Vader Adrie geeft er zijn kijk op
Redactie
| 17 reacties

Adrie van der Poel denkt niet dat zoon Mathieu ooit de Tour zal winnen

Schuilt er toekomstig Tourwinnaar in Mathieu van der Poel? Vader Adrie geeft er zijn kijk op

Mathieu van der Poel heeft de gebeurtenissen in de Tour al goed gevolgd op televisie. Het is nu uitkijken naar het moment dat de Nederlander zelf kan aantreden in 's werelds grootste wedstrijd. En misschien zelfs voor winst kan gaan? Adrie van der Poel denkt er zo het zijne van.

Adrie bevestigde bij Tour de L1mbourg dat het de bedoeling van Mathieu is om met Corendon-Circus door te groeien naar het WorldTour-niveau en om in 2021 de Ronde van Frankrijk te rijden. Vooral voor de ploeg ligt er wel nog veel werk op de plank. Maar kan Mathieu ook de Tour winnen?

SPIERMASSA WEER KWIJTSPELEN

"Op dit moment zeg ik nee", aldus Adrie van der Poel. "Voor de Spelen in Tokio heeft hij heel veel krachttraining moeten doen om zijn bovenlichaam te ontwikkelen. Hij heeft er dus een hele hoop spiermassa bij. Na de Spelen is het zijn grootste zorg om daar 4-5 kilo spiermassa af te doen."

En zelfs als dat lukt, is dat uiteraard nog geen garantie. "Het is ontzettend moeilijk om een grote ronde te winnen. Je moet een goede ploeg hebben en alles moet drie weken meezitten. In de lange historie van het Nederlandse wielrennen hebben we maar twee Tourwinnaars gehad. Het zou wel heel uitzonderlijk zijn moest hij de derde worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties