Wellens blijft voormalig Tourwinnaar voor op de Soulor, Ineos ziet pionnen wegvallen en zwanenzang voor Bardet
Redactie
| 4 reacties

Tim Wellens doet op de Soulor goede zaak voor bergklassement

Wellens blijft voormalig Tourwinnaar voor op de Soulor, Ineos ziet pionnen wegvallen en zwanenzang voor Bardet
Foto: © photonews

Met de Soulor is één van de zware beklimmingen in de koninginnenrit van de Ronde van Frankrijk achter de rug. Tour-baas Christian Prudhomme mag ervan uitgaan dat de bollen wellicht nog een dag langer in het bezit blijven van Tim Wellens, die als eerste boven kwam.

Tim Wellens hield woord: de leider in het bergklassement ging mee in de ontsnapping met als doel boven op de Soulor tien punten te sprokkelen. Hij bleek ook over goede benen te beschikken en ging op iets meer dan twee kilometer van de top aanvallen. Nibali en Gesbert gingen wel nog met hem mee.

IN VOETSPOREN VAN VAN IMPE

Nibali schudde zelf nog een paar versnellingen uit zijn benen, maar met de top in zicht zette Wellens nog een tandje bij en de Belg kwam met verve als eerste boven. Zo treedt hij op de Soulor onder andere in de voetsporen van Sylvère Maes en Lucien Van Impe. In de Tour van 2019 telt Wellens in het bergklassement nu 64 punten.

Bij de favorieten, die wellicht zullen strijden om de dagzege, zorgde het tempo van Movistar wel voor slachtoffers. Dat bij Ineos Moscon, Castroviejo en zelfs Kwiatkowski zo snel uit de voorste gelederen verdwenen, zorgt toch voor enige vraagtekens. Er is natuurlijk wel nog genoeg tijd om terug te keren tussen de top van de Soulor en de voet van de Tourmalet.

OOK YATES IN DE PROBLEMEN

Ook Adam Yates zat in de problemen en moest op sleeptouw genomen worden door broer Simon. Bij Romain Bardet lijkt het helemaal voorbij. De Fransman, die een Tour op zijn maat voorgeschoteld kreeg, loopt al sinds de Grand Départ achter de feiten aan en kon op de Soulor helemaal niet volgen. Bij de kopman van Oliver Naesen lijkt de veer stilaan gebroken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties