Wout van Aert geeft eerste reactie na zijn opgave: "Dat ik val is mijn eigen schuld, maar..."
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 44 reacties

Van Aert legt schuld voor val zowel bij zichzelf als bij mechanisme van de hekken

Wout van Aert geeft eerste reactie na zijn opgave: "Dat ik val is mijn eigen schuld, maar..."
Foto: © photonews

Er is al heel wat gezegd en gedaan over de valpartij van Wout van Aert in de Ronde van Frankrijk, ook vanuit zijn eigen ploeg. In een filmpje van Jumbo-Visma heeft de Belgisch kampioen tijdrijden nu voor het eerste gereageerd op zijn val. Hij benadert het moment vanuit verschillende aspecten.

Het belangrijkste is uiteraard hoe het nu met hem gaat. "Ik heb weinig pijn. Tuurlijk ook wel met dank aan de medicatie, maar het valt allemaal goed mee. Ik mij neergelegd bij hoe het gelopen is. De teleurstelling is best wel groot. Ik had het ook niet zien aankomen natuurlijk."

Tegelijkertijd is er ook het besef dat het erger had kunnen aflopen. "Langs de andere kant ben ik blij dat het dit maar is. In eerste instantie was er na de val veel hectiek en zag ik de wonde ook zelf. Ik wou terug op de fiets stappen, maar toen zag ik die wonde en geraakte ik wel in paniek."

Ik wist dat het een vieze bocht was 

Wout van Aert

Bij één van de laatste bochten op het parcours liep het mis. "Ik wist dat het een vieze bocht was. Het draaide een beetje ver terug en het asfalt liep wat af. Blijkbaar stuur ik 'm iets te kort in. Met mijn heup moet ik achter het hek gehaakt zijn. Dat ik val is mijn eigen schuld, maar dat ik mij zo bezeer is het gevolg van het hekwerk."

Toch een aandachtspunt dus voor de organisatie. "Ik denk dat het een soort valpartij is die weinig voortkomt. Misschien iets waar we nu over kunnen nadenken om dat beter te gaan doen. Ik kan niet anders dan zeggen dat het mechanischme om de hekken in mekaar te klikken, moet losgeschoten zijn. Dat zou misschien wel veiliger kunnen, maar het is nog altijd de bedoeling om rond de hekken te draaien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties