🎥 Soudal Lotto gelooft volop in de ontsnapping: "Gevecht voor klassement zal meer op de achtergrond plaatsvinden"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Frederik Willems ziet ontsnapping voorop blijven in vijftiende etappe

🎥 Soudal Lotto gelooft volop in de ontsnapping: "Gevecht voor klassement zal meer op de achtergrond plaatsvinden"
Foto: © photonews

Het is al een hele mooie Tour geweest voor Soudal Lotto met twee ritzeges en Tim Wellens die nu toch al geruime tijd de bolletjestrui draagt. De vijftiende rit moet ook mogelijkheden scheppen voor Tiesj Benoot om op een zege te mikken. In elk geval heeft een ontsnapping wel kans op slagen.

Dat is alvast de mening van sportdirecteur Frederik Willems. "We hebben drie jongens die in dergelijke etappes in de ontsnapping kunnen gaan: Tiesj Benoot, Tim Wellens en Thomas De Gendt. Ze zijn in heel goede conditie. Als Tim extra punten kan sprokkelen voor het bergklassement, is dat heel goed. Als Tiesj een gooi kan doen naar de ritzege, zou het perfect zijn."

De voorkeur gaat dus naar een derde ritzege. De kans dat die er komt, is toch iets groter dan in de veertiende etappe. "Ik denk dat de klassementsploegen meer vrijheid zullen geven. Het gevecht voor het klassement zal meer op de achtergrond plaatsvinden."

ALAPHILIPPE FAVORIET VOOR TOURWINST

Voorts heeft wel iedereen zijn kijk op de kansen van Alaphilippe om de Tour te winnen. Willems geeft zijn visie. "Hij is op dit moment de grootste favoriet. Iedereen moet wachten op een slechte dag van Alaphilippe, anders staat hij in het geel in Parijs."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije
12/10/2019 Polderscross

Nieuwste reacties