Gebruik van voedingsapp niet altijd een voordeel voor De Plus: "Amund, Mike en Wout mogen vreten, niet te doen"

Laurens De Plus mag veel minder eten dan Wout van Aert

Gebruik van voedingsapp niet altijd een voordeel voor De Plus: "Amund, Mike en Wout mogen vreten, niet te doen"
Foto: © photonews

Laurens De Plus is nog eens teruggekomen op zijn sterke prestatie op de Tourmalet. Ondanks het harde labeur dat hij verrichtte, ging hij tot in de laatste drie kilometers mee met de besten. Soms reden de Jumbo-helpers zelfs iets te snel. Na de rit was het weer zaak om de voedingsapp te raadplegen.

De Plus zat in Vive le Vélo aan de tafel van Maarten Vangramberen. Die laatste schotelde hem een uitspraak van Kruijswijk voor. Die maande zijn teamgenoten aan om het wat kalmer te doen. "Ik weet dat hij graag een egaal tempo heeft tot aan de finish. Ik denk dat het vooral George was die iets te snel reed iets voordien. Ik wist wel welk tempo ik moest rijden."

OORVERDOVENDE MASSA

Dat De Plus het zo goed deed was verrassend, maar komt ook niet uit de lucht gevallen. "Toen ik 's ochtend op stond, dacht ik niet dat ik bij de beste tien omhoog zou rijden op de Tourmalet. Maar we hebben wel een goede voorbereiding gehad. Het was een oorverdovende massa, bijna op het gevaarlijke af. Het was kicken voor mij."

KRUIJSWIJK STOND ER NOOIT ZO GOED VOOR

De hamvraag is nu: kan Kruijswijk de Tour winnen? "Hij heeft er nog nooit in zijn carrière zo goed voor gestaan. Normaal verliest hij altijd tijd in tijdritten of ploegentijdritten. Nu loopt alles lekker." Maar wat dan met Alaphilippe? "Ik probeer elke dag eens te informeren bij Dries Devenyns hoe het met hem is. Ik weet dat het een kerel is die op emotie leeft. Het is ongelooflijk wat voor een jaar hij heeft."

Bij Jumbo-Visma laten ze alvast niets aan het toevel over en hanteren ze zelfs een voedingsapp. De Plus mag zelf minder eten dan sommige teamgenoten. "We kijken hoeveel categorieën we hebben verbrand. Ik zit in de medium-categorie. Amund Jansen, Mike Teunissen en Wout van Aert, die mogen vreten, niet te doen", lacht De Plus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties