Analyse "Parijs is nog ver": Belgisch succes voor de bolletjestrui? Nog héél véél punten te verdienen

"Parijs is nog ver": Belgisch succes voor de bolletjestrui? Nog héél véél punten te verdienen
Foto: © photonews

Nog een week en we weten welke renners in Parijs zullen staan te blinken met diverse truitjes. Hoog tijd dat de maskers afvallen en iedereen zijn ware aard bovenhaalt. Al wordt het niet voor elk klassement even spannend in de slotweek.

In het bergklassement rijdt al sinds dag 1 een Belg in de bolletjestrui, na Greg Van Avermaet heeft Tim Wellens er de macht gegrepen - met Thomas De Gendt als luxehelper die met oog op Parijs misschien zelfs minstens zoveel kans maakt op eindwinst.

Ook op weg naar de Tourmalet sprokkelde Wellens nog wat puntjes op de Soulor, waardoor hij nu al 64 punten totaliseert. Een mooi aantal, zeker gezien de naaste achtervolgers niet meteen de grootste concurrenten lijken.

Pretendenten?

Pinot (42 punten) en Alaphilippe (33) gaan (voorlopig) voor het eindklassement, De Gendt (37) is een ploegmaat van Wellens en Ciccone (30) zat de voorbije dagen in crisis na een val. Moet het dan van Meurisse (27 punten) komen? 

Bardet kan nu wel mikken op de bollen na zijn mindere dag zaterdag, maar hij totaliseert voorlopig nul punten. En ook Nibali heeft ondanks de verwoede pogingen van gisteren nog 'amper' negen puntjes. Maar: er liggen nog veel punten te wachten op de renners.

Zondag: 35 punten
Maandag: rustdag
Dinsdag: 1 punt
Woensdag: 3 punten
Donderdag: 92 punten
Vrijdag: 59 punten
Zaterdag: 55 punten
Zondag: 2 punten

Er liggen alles samen dus nog liefst 247 punten te wachten op wie overal als eerste bovenkomt. Dan lijken de 64 punten van Wellens plots nietig.

Wie pakt de bollen in Parijs?

0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties