Analyse "Parijs is nog ver": Witte trui wordt een tweestrijd, of toch niet?

"Parijs is nog ver": Witte trui wordt een tweestrijd, of toch niet?
Foto: © photonews

Nog een week en we weten welke renners in Parijs zullen staan te blinken met diverse truitjes. Hoog tijd dat de maskers afvallen en iedereen zijn ware aard bovenhaalt. Al wordt het niet voor elk klassement even spannend in de slotweek.

Wat moeten we bijvoorbeeld denken van het jongerenklassement? Laurens De Plus - op weg naar de Tourmalet als luxehelper van Kruijswijk bijzonder goed - staat daarin vierde op meer dan een halfuur, door het bewust kiezen voor een bus hier en daar in de eerste twee weken.

Ook Ciccone, Gesbert, Benoot en anderen staan al op veel te veel achterstand om ooit nog ambities te hebben voor de witte trui in Parijs. Daarvoor komen eigenlijk nog maar drie (en eigenlijk twee) mensen in aanmerking.

Tweestrijd?

Op plek 3 voorlopig David Gaudu, op exact acht minuten. Hij moet al meegaan in serieuze ontsnappingen en veel tijd voorsprong krijgen om nog kans te maken op het wit in Parijs, dus lijken we op weg naar een tweestrijd.

Egan Bernal heeft sinds de rit op de Tourmalet daarin een flinke bonus op Enric Mas: 2.38. De jonge Colombiaan gaat echter voor het eindklassement en enkel eindwinst voor hem (of co-kopman Geraint Thomas) is daarbij voldoende, terwijl bij Deceuninck - QuickStep op dit moment alles kan en alles lijkt te mogen - of moet Mas binnenkort dan toch knechten voor Alaphilippe?

Wie pakt de witte trui in Parijs?

0%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties