Zoon van Wim Vansevenant oppermachtig in Italiaanse rittenkoers

Zoon van Wim Vansevenant oppermachtig in Italiaanse rittenkoers
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wim Vansevenant kende een aardige profcarrière van veertien jaar, maar voor zijn zoon Mauri ziet het er waarschijnlijk nog beter uit. De 20-jarige Mauri moet zich uiteraard nog volop ontwikkelen, maar maakt wel indruk bij de jeugd. In de Giro Valle d'Aosta reed hij fluitend naar de overwinning.

Dat is een zesdaagse rittenkoers voor jongeren. In 2018 eindigde Mauri Vansevenant nog tiende in deze wedstrijd. Dit jaar was hij veruit de beste. In zijn leeftijdscategorie rijdt hij bergop wel vaker alles aan flarden. Dat had hij deze week ook al gedaan: Vansevenant begon aan de slotrit met een voorsprong van maar liefst vier minuten en dertig seconden op eerste achtervolger Adam Hartley.

Vansevenant hield ook stand op slotklim Cervina. Zijn elfde plaats in de slotetappe was ruim voldoende om zijn eindzege veilig te stellen. Drie renners wisten uit de greep van de klassementsmannen te blijven: de Belg Maxim Van Gils, de Nederlander Michel Ries en de Italiaan Andrea Bagnoli.

NET GEEN RITZEGE VOOR VAN GILS

Het was die laatste die de spurt naar zijn hand zette, voor Van Gils en Ries. Dertien seconden later bereikte ook Vansevenant de aankomst en was zijn overwinning een feit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties