Kan de verrassende Duitser Emanuel Buchmann de Tour winnen?

Arjen T'Sjoen
| 12 reacties
Kan de verrassende Duitser Emanuel Buchmann de Tour winnen?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanaf dinsdag gaan we de slotweek van de Ronde van Frankrijk in en zelden is het zo spannend geweest als nu. Liefst zes renners (of meer?) maken nog kans op de eindzege.

Thibaut Pinot, Julian Alaphilippe, Geraint Thomas en Steven Kruijswijk worden de laatste weken druk geciteerd als voornaamste kanshebbers op de eindzege. Toch blijft het opvallend stil bij de Duitser Emanuel Buchmann, nochtans was hij na Thibaut Pinot misschien wel de beste klimmer tot nu toe. Daarbij volgt hij op slechts 39 seconden van Geraint Thomas. 

Zowel op de Tourmalet als de Prat d'Albis kwam Buchmann als vierde boven. In de etappe van zondag kon hij net zoals Thomas, Kruijswijk en Bernal de bruuske versnellingen van Thibaut Pinot niet volgen. Hij moest ook Bernal even laten rijden, maar hij kon na enkele minuten toch terug aanpikken en nam de witte trui op sleeptouw.

Schitterend seizoen

Wat weten we nu eigenlijk al van die Emanuel Buchmann? Op papier niet heel erg veel. Vorig jaar groeide hij, als het op klimmen aankomt, uit tot een verdienstelijke subtopper. Dit jaar trok hij die lijn door en was hij in elke ronde waar hij startte een van de grote favorieten. Zo eindigde hij als vierde in de UAE Tour, derde in de Ronde van het Baskenland, zevende in de Ronde van Romandië en derde in de Dauphiné. 

Over drie weken ging Buchmann nog nooit echt voor een eindklassement. Vorig seizoen werd de Duitser wel 12de in de Ronde van Spanje, maar daar ging hij niet echt met klassementsambities van start. 

Alles of niets?

Voorlopig demarreerde Buchmann nog niet, maar als er een iets vast staat is dat hij daar zeker geen schrik voor heeft. In de voorlaatste etappe van de Ronde van het Baskenland speelde hij namelijk alles of niets. Zo trok hij al bijzonder vroeg ten aanval en won hij de etappe met meer dan een minuut voorsprong op de andere favorieten. Er zijn in de Alpen nog meer dan voldoende kansen om een verrassende Duitse machtsgreep te plegen. Trekt Bora-hansgrohe niet alleen met het groen van Sagan, maar ook met het geel van Buchmann naar Parijs? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties