Wat kan Movistar nog doen in deze Tour?
Arjen T'Sjoen
| 2 reacties

Met Landa en Valverde heeft Movistar twee renners bij de eerste tien, maar het hoopt op meer

Wat kan Movistar nog doen in deze Tour?
Foto: © photonews

Hoewel Movistar een van de sterkste wielerteams uit het peloton is, kent het toch een wisselvallige Tour. Het Spaanse team lijkt voorlopig niet mee te strijden om eindwinst, maar het kan misschien nog verrassen in de loodzware derde week.

Movistar kwam in Brussel met Nairo Quintana als grootste kopman aan de start. De Colombiaan won eerder al de Giro en de Vuelta en hij haalde drie keer het eindpodium van de Tour. Op La Planche des Belles Filles, de eerste echte test bergop, leek alles ook nog wel goed te gaan. Hij werd zevende op een klim die hem naar eigen zeggen niet bijzonder goed ligt en verloor slechts vijf seconden op Pinot.

In week twee stortte Quintana vervolgens volledig in. Zowel in de etappe naar de Tourmalet als naar Foix gaf de Colombiaan niet thuis en moest hij de beteren laten rijden. Hoewel de derde week van de Colombiaan meestal iets beter is, is zijn klassement al volledig verloren.

Landa op het podium?

Vervolgens heeft Movistar ook Mikel Landa aan de start staan. De sterke Spanjaard met een formidabel klimstijl lijkt de enige klassementsrenner die de combinatie Giro-Tour vrij goed kan verteren. Na een degelijke start kende hij enorm veel pech in de halve waaieretappe naar Albi. Hij verloor er op ondermeer Thomas, Kruijswijk en Alaphilippe ruim twee minuten. 

In de bergen staat Landa er wel opnieuw, op de Tourmalet was hij bij de beteren en in de etappe naar Foix liet hij zien opnieuw risico te willen nemen. Als Landa met een sterke ploeg (Amador, Soler, etc.) nog eens een echte coup kan plegen over meerdere beklimmingen kan hij zich zomaar opnieuw opwerpen tot podiumkandidaat. Al zal na een zware Giro een derde Tourweek verteren niet simpel zijn.

Wat kan de wereldkampioen nog?

Tot slot heeft Movistar ook Valverde nog in de top 10 staan. De 39-jarige wereldkampioen begon als knecht aan de Tour en verloor daardoor ook al wat kostbare tijd. Toch staat hij op dit moment gewoon negende op een drietal minuten van Geraint Thomas. In de etappe naar Foix liet hij ook zien met de allerbesten te klimmen en kon de versnelling van Thomas op de slotklim volgen.

Durft de wereldkampioen met zijn sterke ploeg alles of niets spelen dan zal het toch nog oppassen geblazen worden. Als er een is die namelijk nooit kapot gaat is het Valverde wel. 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije
12/10/2019 Polderscross

Nieuwste reacties