Wellens: "Ik wil de bollen heel graag dragen tot in Parijs"
Arjen T'Sjoen
| 26 reacties

Tim Wellens hoopt om de bolletjestrui te winnen

Wellens: "Ik wil de bollen heel graag dragen tot in Parijs"
Foto: © photonews

Tim Wellens draagt al een hele tijd de bergtrui tijdens deze Ronde van Frankrijk. Onze landgenoot ging oorspronkelijk voor een ritzege, maar heeft nu dus een nieuw doel.

In de derde etappe naar Epernay veroverde Wellens de bolletjestrui. In de etappe daags voor de tweede rustdag moest Wellens wel al snel de bus opzoeken, maar hij blijft strijdvaardig: "Ik zal er vooral in etappe 18 en 19 echt moeten staan", aldus Wellens aan Het Laatste Nieuws. "In die ritten vallen er zoveel punten te verdienen."

Op zijn grootste concurrenten heeft hij naar eigen zeggen nog niet echt zicht: "In principe is dat Pinot, maar die is nu met andere zaken bezig. De klassementsmannen gaan sowieso nog erg veel punten pakken en ik moet zorgen dat ik ze onderweg neem."

Belangrijke rol De Gendt?

Een van de belangrijke luitenanten voor Wellens kan Thomas De Gendt worden. De ontsnappingskoning won al in Saint-Etienne en zal nu Wellens ondersteunen. "Als ik niet mee ben dan moet ik erop rekenen dat Thomas punten kan afsnoepen van de anderen. Ik moet hopen dat ik telkens bij de start van de etappe goed ben en zo elke keer mee kan strijden om de punten." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties