Belgen buigen zich over het hitteprobleem: "Het moet echt extreem zijn voor ze hier iets willen doen"

De Gendt en Monfort uiten kritiek op organisatie

Belgen buigen zich over het hitteprobleem: "Het moet echt extreem zijn voor ze hier iets willen doen"
Foto: © photonews

Ook na de overgangsetappe was de hitte een belangrijk thema in het Tourpeloton. De renners zelf geloven niet dat er bijkomende maatregelen genomen zullen worden om hen tegen de hoge temperaturen te beschermen. Althans de meeste Belgen toch niet.

Steven Kruijswijk stelde voor om ritten in te korten of vroeger te starten. Wat vinden onze landgenoten daar van? "Een vroeger startuur zou welgekomen zijn", zegt Tiesj Benoot aan Gazet van Antwerpen. "We hadden gelukkig een goede airco in het hotel. Als je dat nu niet hebt, is dat een ramp."

Eenzelfde geluis is te horen bij Oliver Naesen. De renner van AG2R is zich er wel bewust van dat het in deze periode van het jaar altijd warm kan worden. "Vroeger starten zou wel mooi zijn. Maar inkorten vind ik niet passen bij de Tour de France. Het is een grote ronde in juli in het zuiden van Frankrijk."

NIET CORRECT

In het Lotto-kamp tonen ze minder begrip. Thomas De Gendt wijst met een beschuldigende vinger naar de organisatie. "De Tour brengt zoveel geld op... ze willen dat niet veranderen. Ik weet dat de organisatie dat niet wil. Die zeggen: 'De coureurs moeten niet zagen, ze moeten er gewoon door.' Dat is niet correct."

Ook zijn ploegmaat Maxime Monfort denkt dat het nog wel even duurt voor er in actie geschoten zal worden. "Het moet echt extreem zijn voor ze hier iets willen doen. Dat is jammer voor ons. Het is super warm, maar nog niet warm genoeg vrees ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties