Alaphilippe: "Ik wacht nog op nieuws, maar denk niet dat het geel nog mogelijk is"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Julian Alaphilippe lijkt er zich bij neer te leggen dat hij de Tour niet zal winnen

Alaphilippe: "Ik wacht nog op nieuws, maar denk niet dat het geel nog mogelijk is"
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe kraakte vrijdag op de Col de l'Iseran, maar gooide zich nog vol in de afdaling om de achterstand op Egan Bernal te verkleinen. Tijdens die afdaling werd de koers echter stilgelegd.

De organisatie beslisten om de tijdsverschillen op de top van de Iseran te behouden. Alaphilippe verliest zo zijn trui aan Bernal.

“Ik denk niet dat het geel nog mogelijk is”, zei Alaphilippe bij France 2 na afloop. “Ik ben geklopt door renners die sterker zijn dan ik. Zo is het nu eenmaal.”

“Het was een droom om deze gele trui te dragen, ik heb die langer gedragen dan ik ooit voor mogelijk hield. Ik heb de voorbije weken alles gegeven. Ik heb ervoor geknokt op de Col de l’Iseran, zoals ik dat ook zou doen in de afdaling en zelfs in de wagen die me nu naar het hotel brengt blijf ik mijn vechtlust behouden, maar ik verwachtte wel ergens dat ik die trui op het einde van de dag zou verliezen.”

“Ik denk niet dat ik hem nog terug kan winnen. De uitslag? Ik wacht nog op nieuws, maar veel zal dat niet veranderen. Ik heb nooit gedacht dat ik de Tour kon winnen.”

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije
12/10/2019 Polderscross

Nieuwste reacties