Bernal hield het niet droog, zijn verloofde evenmin: "Ik wist niet wat er gebeurde, ik wou niet stoppen"

Bernal hield het niet droog, zijn verloofde evenmin: "Ik wist niet wat er gebeurde, ik wou niet stoppen"
Foto: © photonews

Droog hielden ze het niet: Egen Bregal en heel zijn entourage stond met tranen in de ogen nadat de Colombiaan het geel mocht aantrekken. Zijn verloofde Xiomara stond er vol ongeloof naar te kijken en vereeuwigde het beeld.

Bernal moest zelf even bekomen van al de emoties. Die aanval die dan verplicht werd stopgezet en dan toch het nieuws krijgen dat hij het geel mocht houden. "Ik hoop dat ik die trui nu tot in Parijs mag dragen", glimlachte hij schuchter. 

"Ik kan niet beschrijven wat ik op dit moment voel. Het zijn veel emoties, ik ben supergelukkig. Het is echt ongelooflijk. Ik kan alleen maar zeggen dat ik zin heb om te huilen. Dit is iets waarvan ik droomde", klonk het. 

Maar even later wachtte de realiteit alweer. "Maar morgen wacht er nog een bijzonder zware etappe. We zullen hard moeten werken met de ploeg om de gele trui vast te houden. Ik hoop dat het ons lukt, we hebben de Tour nog niet gewonnen. Ik wil de trui houden tot in Parijs, want ik zou de eerste Colombiaanse Tourwinnaar zijn."

Dat de rit werd geneutraliseerd, kwam als een verrassing. "Ik wist niet wat er gebeurde. Ze zeiden me dat ik de gele trui kreeg, maar ik kon het niet begrijpen. Ik wou niet stoppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties