Kan Van der Poel ooit de Tour winnen? Performance manager van Corendon-Circus buigt zich er over
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 40 reacties

Kristof De Kegel geeft aan dat het aan Van der Poel is om keuzes te maken

Kan Van der Poel ooit de Tour winnen? Performance manager van Corendon-Circus buigt zich er over
Foto: © photonews

Wat Mathieu van der Poel dit jaar liet zien in de Amstel Gold Race, is ongetwijfeld één van de grootste huzarenstukjes uit de laatste jaren. Pakt de Nederlander ook met zulke straffe stoten uit in een grote ronde? Performance manager Kristof De Kegel kan er nog geen sluitend antwoord op geven.

De wielercoach was te gast in Vive le Vélo. Er werd hem gevraagd naar het potentieel van Van der Poel in een grote ronde, nu ook Alaphilippe als klassiek type het in de Tour zo goed doet. "Zelfs met de inzage in alle data waar ik toegang toe heb over Mathieu, kan ik geen uitspraak doen over of hij ooit de Tour kan winnen. Wat ik wel kan zeggen is dat Mathieu 10 tot 12 kilo meer weegt dan Alaphilippe."

En toch hebben ze gelijkaardige profielen. "Ze zijn vergelijkbaar als puncherstype, maar de hamvraag wordt of we fantastische zaken als de punch in de Amstel Gold Race moeten opgeven om eventueel een klassement te winnen. Het is aan Mathieu om keuzes te maken."

OVER DIESELS EN BENZINEWAGENS

Van Alaphilippe wordt vaak gezegd dat hij niet getraind is om de Tour te winnen. Wat betekent dat nu juist? "Je kan het vergelijken met een dieselwagen en een benzinewagen. Bij submaximale inspanning verbruikt de benzinewagen nog altijd meer dan een diesel. In de derde week van de Tour zou een benzinewagen als Alaphilippe er kunnen doorzakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties