Niet eerste gebroken droom voor Pinot: hoe is het de laatste jaren telkens mis gelopen?

Niet eerste gebroken droom voor Pinot: hoe is het de laatste jaren telkens mis gelopen?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook 2019 zal dus niet het jaar worden van Thibaut Pinot. Nochtans mag die sinds zijn derde plaats in 2014 met recht en reden dromen van de overwinning in de Ronde van Frankrijk. Maar de Tour uitrijden lijkt de laatste jaren maar niet te lukken.

Nog voor hij zich voor het eerst in de debatten van de groten mengde in de Tour, had hij al een opgave achter zijn naam staan. Een ziekte speelde hem toen serieus parten. In de etappe naar de Mont Ventoux finishte Pinot op bijna twintig minuten van ritwinnaar Froome. Er werd bij de Fransman een keelontsteking vastgesteld en 's anderendaags startte hij zelfs niet meer in de zestiende rit.

Het volgende jaar was er dus die fameuze ontplooiing, met een derde plaats in het eindklassement als beloning en ook de witte trui voor beste jongere. De toekomst oogde dus bijzonder mooi. In 2015 was een zestiende plek het hoogst haalbare, maar kon Pinot dankzij een ritzege toch met een goed gevoel naar huis.

OPGAVE IN TOUR LAATSTE WAPENFEIT UIT 2016

Sindsdien is het voor hem niet meer gelukt om de Tour uit te rijden. In 2016 droeg hij wel drie dagen lang de bolletjestrui, maar de aankomst bereiken van de dertiende etappe was teveel gevraagd. Opnieuw ziek. Het was zelfs een aanslepende ziekte, want er zou dat jaar geen deelname meer aan een officiële wedstrijd in zitten.

Ziek worden tijdens de Tour was wat Pinot jarenlang achtervolgde. Ook twee jaar geleden was het opnieuw bingo. In de zeventiende etappe naar Serre-Chevalier moest de renner op meer dan honderd kilometer van de aankomst voet aan grond zetten, hij zat met de griep.

BESTE KLIMMER IN DE PYRENEEËN

Nadat hij er in de Giro van 2018 naar het einde toe volledig doorzakte, liet hij de Tour voor wat het was. Pinot vond zich echter opnieuw uit op fenomenale wijze, won de Ronde van Lombardije en was dit jaar in de Pyreneeën de beste klimmer. Er werd hem een grote kans op het podium en een realistische kans op winst toegedicht, tot pijn aan de knie hem weer deed afstappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties