Sensatie in de Tour compleet: cruciale etappe zowaar stilgelegd, Egan Bernal neemt leiderstrui over

Sensatie in de Tour compleet: cruciale etappe zowaar stilgelegd, Egan Bernal neemt leiderstrui over
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat dit een Tour is die nog jaren zal meegaan in het geheugen, was al wel even duidelijk. Het stilleggen van de negentiende etappe zal er alleen maar toe bijdragen. Terwjil iedereen zich opmaakte voor een aankomst bergop in Tignes kwam het niet eens zover. De sneeuwval gooide roet in het eten.

Voordien was er wel al volle bak gekoerst. Er was al genoeg gebeurd om aan te geven hoe de favorieten ervoor stonden. Eén mocht al volledig geschrapt worden, want Thibaut Pinot gaf op door een spierletsel. Alaphilippe kraakte op de Iseran en Egan Bernal reed weg van zijn concurrenten.

ABRUPT EINDE

Er zou nog wel een afdaling volgen, maar sneeuwval zorgde ervoor dat het niet mogelijk was om de slotklim naar Tignes op te rijden. Er restte de organisatie weinig andere keuze dan de wedstrijd onmiddellijk stil te leggen. De etappe kende zo een abrupt einde.

Er moet uiteraard wel een uitslag bepaald worden. Daarom werd er beslist dat de verschillen op de top van de Iseran zouden tellen. Egan Bernal neemt hierdoor de gele leiderstrui over van Julian Alaphilippe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties