Update: Rampscenario voor grote kandidaat op eindzege mondt uit in opgave op derdelaatste dag
Redactie
| 1 reacties

Pinot krijgt te kampen met knieproblemen en moet opgeven

Update: Rampscenario voor grote kandidaat op eindzege mondt uit in opgave op derdelaatste dag
Foto: © photonews

Het is zo spannend in de Ronde van Frankrijk van 2019 dat er altijd wel een onverwachte wending om de hoek loert. Thibaut Pinot is er het slachtoffer van. De Fransman was de beste klimmer in de Pyreneeën, maakte op de Galibier plots een veel mindere indruk en nu lijkt het helemaal over.

Na zijn sterke passage in de Pyreneeën leek Pinot eindelijk rijp voor de eindzege in de Tour. Tenslotte had hij minder dan twee minuten achterstand op zijn landgenoot Alaphilippe en slechts een handvol seconden op Geraint Thomas. Maar in de voorlaatste Alpenrit is het vroegtijdig misgelopen.

In de loop van de etappe ging de kopman van Groupama-FDJ langs bij de dokter voor medische assistentie. Het bleek om een probleem aan de linkerknie te gaan. Bij hevige pijn ligt een oplossing natuurlijk niet voor de hand. Pinot moest de rol lossen en reed al gauw twee minuten achter de andere favorieten.

DE VEER BREEKT

Ook op mentaal vlak leek het nadien te breken. De man die eerder in deze Tour zo gezwind de bergen op reed, maakte nog weinig aanstalte om terug te keren. Uiteindelijk werd het onvermijdelijk: Pinot moest afstappen. Zo werd het geen eindzege voor hem, wel een opgave.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties