Van Avermaet opgelucht na aanvalstocht door de bergen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Greg Van Avermaet blij dat hij op weg naar Valloire niet door onweer moest rijden

Van Avermaet opgelucht na aanvalstocht door de bergen
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet had zelf laten uitschijnen dat de etappe naar Gap zijn laatste kans op een ritzege was. Toch kroop hij de volgende dag weer mee in de ontsnapping onderweg naar de Izoard en de Galibier. Van Avermaet hield er een goed gevoel aan over en was blij dat de weergoden hem spaarden.

De olympisch kampioen zat vooral met anticiperen in het achterhoofd, maar kon toch zijn steentje bijdragen aan de aanpak van de ploeg. "De bedoeling was om voorsprong te pakken op de echte klimmers", zegt Van Avermaet in GvA. "Om daarna ploegmaats Simon Geschke en Serge Pauwels zo goed mogelijk bij te staan. Vooral op de Izoard is dat goed gelukt."

Toen het uithangbord van CCC zijn uitleg aan het geven was, barstte er plots een enorm onweer los. "Ik ben opgelucht dat het nu pas begint te onweren en niet tijdens de rit. Het zou koud en gevaarlijk geweest zijn op de Galibier."

OVERLEVEN TOT PARIJS

Een volgende aanval van Van Avermaet hoeven we niet meteen meer te verwachten. "Vanaf nu is het overleven tot in Parijs. Ik ben heel diep moeten gaan. Dit was één van de zwaarste etappes in de Tour. Ik weeg ook 75 kilogram, dat moet je bergop allemaal meesleuren."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties