Wellens: "Nog twee dagen om bolletjes terug te nemen, maar Benoot maakte een foutje door niet te wachten"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 1 reacties
Wellens: "Nog twee dagen om bolletjes terug te nemen, maar Benoot maakte een foutje door niet te wachten"
Foto: © photonews

Tim Wellens verloor donderdag na vijftien dagen zijn bolletjestrui. De Belg geeft de strijd nog niet op, maar beseft dat het verschrikkelijk moeilijk wordt om het eindpodium te halen.

“De kloof is nu twaalf punten", wist Wellens. "Maar geef toe: het valt allemaal niet in mijn voordeel uit dat het precies Romain Bardet is die de trui veroverde.”

“Op de eerste echte col van de dag: de Vars, kwam ik als eerste boven. Het duurde ook al langer dan ik had gedacht vooraleer de juiste vlucht vertrok, maar alles liep goed. Zelfs al wist ik dat er betere klimmers in onze groep zaten. Op de Izoard ontplofte de kopgroep dan.”

“Ik was niet goed genoeg om de besten te volgen", was Wellens eerlijk. "Maar toch kwam ik op die col buiten categorie nog dichtbij. Ik heb alles gedaan wat in mijn mogelijkheden lag. Ik probeerde nog te anticiperen voor de Galibier, maar het lukte niet. Het was wel jammer dat Tiesj Benoot niet wachtte toen ik loste. Dat was een foutje.”

“Het was een schitterend avontuur. Vijftien dagen lang. Ik was echt gehecht geworden aan deze trui. Toen ik de bolletjes in Épernay veroverde, dacht ik dat het voor enkele dagen weg was. Had je me in Brussel gezegd dat het pas hier in Valloire zou eindigen, dan had ik daarvoor getekend.”

“Mijn Tour is sowieso geslaagd. Voor mezelf én voor de ploeg. Bardet is sowieso de betere klimmer. Ik moet eerlijk zijn met mezelf: het zal zeer moeilijk worden om hem van die bolletjestrui te houden”, besloot Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties