Combinatie met Tour dan toch succes en dat betekent veel voor Wellens
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Tim Wellens kan terugblikken op eerste geslaagde Ronde van Frankrijk

Combinatie met Tour dan toch succes en dat betekent veel voor Wellens
Foto: © photonews

Een laatste nummertje met zijn boezemvriend Thomas De Gendt voerde Tim Wellens nog uit. Leuk dat ze dat nog in petto hadden, maar voorts is het nu vooral de balans opmaken. Hoewel hij betreurt dat hij de bollen niet mee naar huis kan nemen, houdt Wellens een goed gevoel over aan de Tour.

"We hadden vooraf afgesproken dat we als duo naar de voet van de berg gingen", verklaart Wellens bij Sporza het initatief dat hij met De Gendt opzette. "Aangezien er een ontsnapping weg was, zijn we een beetje vroeger gegaan. Ik ging Thomas lanceren en hij ging zien hoe ver hij kon geraken."

Heel ver was dat niet, maar ook daarvoor mag begrip worden opgebracht. Ze hebben allebei hun steentje meer dan bijgedragen aan het sterke collectief. "Onze ploeg heeft een fenomenale Tour gereden. Persoonlijk ben ik ook heel tevreden met mijn Tour de France."

TWAALF PUNTEN

Uiteindelijk eindigt Wellens derde in het bergklassement, na Bardet en Bernal. "Ik zit er niet heel ver vanaf", merkt de aanvalslustige Belg op. "Het doet een beetje pijn dat ik twaalf punten verwijderd blijf van de bolletjestrui, maar ik blik tevreden terug."

BELANGRIJKSTE WEDSTRIJD VAN HET JAAR

In het verleden klikte het niet tussen Wellens en de Tour, maar de editie van 2019 werd wel een succes. "Het blijft de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Het maakt een groot deel uit van uw seizoen. Het is superleuk als je dan goed rijdt. In de toekomst probeer ik hetzelfde te doen."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties