De Plus eist na uitblinkersrol in Tour niet meteen hogere status op: "Toen Alaphilippe kraakte, gaf dat een boost"

De Plus eist na uitblinkersrol in Tour niet meteen hogere status op: "Toen Alaphilippe kraakte, gaf dat een boost"
Foto: © photonews

Laurens De Plus mag opgelucht ademhalen: al dat harde labeur bergop heeft iets opgeleverd. Een podiumplaats voor zijn ploegmaat Steven Kruijswijk namelijk. Die mag De Plus wel bedanken, want onze landgenoot was ook op de laatste beklimming weer ijzersterk.

De Plus was bij Sporza enorm blij voor Kruijswijk. "Hij heeft er zijn hele carrière opgewacht. Hij was al twee keer vierde. Iedereen wist dat vandaag de dag was. Hij is een man met zoveel personaliteit en discipline. Een kopman om naar op te kijken", had Pluske niets dan lovende woorden voor de derde in het klassement.

GEEN OMMEKEER OP ZULKE BEKLIMMING

Het moet wel bijzonder geweest zijn om zo'n korte en tegelijkertijd erg belangrijke etappe te rijden. "Het inkorten van de etappe was niet in zijn voordeel. Het was wel nog super zwaar. Aan de voet van de klim zijn we zo hard begonnen. Toen Alaphilippe kraakte, gaf dat een boost. Ik ben nog harder beginnen te rijden. Je weet dat je dat op zo'n klim niet meer te boven kunt komen."

Nochtans was het niet zo evident om nog grote verschillen te forceren. "Het is een moeilijke klim om het verschil te maken en iemand te doen kraken. Op de steilere stukken ging ik harder en op de vlakkere stukken was het temporiseren."

VERSCHIL MET ROGLIC EN KRUISWIJK

En wat met de toekomst van De Plus? Mag hij na zijn sterke Tour nu wat vaker zijn eigen kans gaan? "Als ik Roglic en Kruijswijk op hoogtestage bezig zie, merk ik toch nog een verschil. Die mannen zijn zo constant." De Plus neemt dus vrede met de uitkomst van de Tour. "Ik heb twee volle voorbereidingen gehad en het heeft gerendeerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties