Met Kruijswijk na spannend duel opnieuw Nederlander op podium: "Tempo van Laurens De Plus was zo strak"

Met Kruijswijk na spannend duel opnieuw Nederlander op podium: "Tempo van Laurens De Plus was zo strak"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de tweede plek van Tom Dumoulin vorig jaar eindigt er straks opnieuw een Nederlander op het podium in Parijs. Steven Kruijswijk zal er als derde eindigen. Daar is hij zelf bijzonder blij mee, want het was nog zwoegen om het duel met Buchmann in zijn voordeel te beslechten.

Kruijswijk koestert zijn podiumplaats nu al. "Dit is waar ik voor kwam", zegt de klassementsman van Jumbo-Visma oop de site van zijn ploeg. "We hebben er alles aan gedaan en als het dan lukt, dan denk ik dat ik daar heel trots op mag zijn."

Ik had verwacht dat Alaphilippe ging kraken 

Steven Kruiswijk

Ook met de aanpak van de laatste bergetappe was niets mis. "De ploeg heeft superwerk geleverd. Het tempo van George Bennett en vooral Laurens De Plus was zo strak dat iedereen aan zijn limiet reed. Het moest van heel diep komen. Ik had verwacht dat Alaphilippe ging kraken, maar moest ook nog Buchmann in de gaten houden."

Uiteindelijk bedroeg de voorsprong op de Duitser in de stand slechts 25 seconden, maar de renner van Bora kon Kruijswijk niet meer op afstand rijden. "Ik ben tot op de streep blijven vechten en ik moest het gewoon afmaken." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties