Outsider voor het podium maakt zich op voor ultieme finale: "Het gaat volle bak zijn"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Buchmann wil er nog vol voor gaan in klim naar Val Thorens

Outsider voor het podium maakt zich op voor ultieme finale: "Het gaat volle bak zijn"
Foto: © photonews

Het is D-day voor de klassementsmannen. Een laatste kans om nog op te schuiven, of voor de leider om zijn positie vast te houden. De namen in de huidige top vijf van de Tour zijn geen verrassing, behalve dan misschien Emanuel Buchmann. De Duitser is van plan er nog één keer vol tegenaan te gaan.

De klassementsrenner van Bora-Hansgrohe heeft uiteraard ook zijn mening over de stopzetting in de negentiende etappe. "Het was een rare situatie. Er was eerst een gevoel van ongeloof. Nadat we gepraat hadden, realiseerden we ons dat we allen dezelfde info hadden en zijn we gestopt. Ik denk dat het duidelijk was voor iedereen dat we niet door de hagel en de modder konden rijden", besluit Buchmann.

Nu komt het nog aan op de ingekorte twintigste rit. Het allerhoogste is wellicht te hoog gegrepen: twee minuten wegrijden van Bernal, die momenteel de sterkste klimmer lijkt, gaat in principe niet gebeuren. Maar het podium kan wel nog altijd voor Buchmann. Hij heeft een achterstand van 39 seconden op Thomas, die derde staat, en moet slechts 27 seconden goedmaken op Kruijswijk.

Er is niets waardoor je je nog moet inhouden 

De ploegmaat van Peter Sagan beseft dat iedereen nog eens een ultieme inspanning gaat leveren en is bereid om dat zelf ook te doen. "Als ik de benen heb, zal ik proberen om aan te vallen. Er is niets waardoor je je nog moet inhouden. Het gaat volle bak zijn!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties