Tour-baas Prudhomme doet nog eens het verhaal van de neutralisatie: "Egan Bernal verdient de gele trui"

Tour-baas Prudhomme doet nog eens het verhaal van de neutralisatie: "Egan Bernal verdient de gele trui"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Je zal maar Tour-directeur zijn in een Ronde van Frankrijk die één van de belangrijkste etappes stopgezet ziet. Voor Christian Prudhomme zal het ook wel schrikken geweest zijn toen hij de beelden van de sneeuwval en de modderstromen zag. De genomen beslissing is volgens hem de enige juiste.

Prudhomme stond in Frankrijk de media te woord om duiding te geven bij het besluit van de organisatie. "We moesten de veiligheid van de renners kunnen garanderen. Toen dat niet mogelijk bleek, is de beslissing zeer snel genomen. Eerst waren de renners kwaad, maar alles zat geblokkeerd. We hadden geen andere keuze dan de koers stop te zetten."

Dat er niet verder gekoerst werd, was inderdaad de keuze van het gezond verstand. Maar er moest dan nog bepaald worden wat te doen met het klassement en dat was toch niet zo simpel. "We wilden niet dat alles voor niets was geweest. Daarom hebben we op de top van de Iseran de tijden opgenomen. Er is geen ritwinnaar, maar wel een klassement. Egan Bernal verdient de gele leiderstrui."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties