Tourwinnaar in spe beseft dat hij geschiedenis schrijft: "Triomf van een hele natie"

Tourwinnaar in spe beseft dat hij geschiedenis schrijft: "Triomf van een hele natie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een enorme dosis aan talent kan een atleet al een eind op weg helpen. Bernal heeft dan ook nog eens het voordeel dat hij een echte taaie is en dan blijkt het dus niet onmogelijk om op je 22ste al de Tour te winnen. En een hele natie in vervoering te brengen.

Op weg naar Val Thorens kwam de eindzege van Bernal geen moment meer in gevaar. "Jumbo-Visma reed hard voor het podium. We zaten in een comfortabele situatie en ik voelde me goed. Het is ongelooflijk om te denken dat ik mijn eerste Tour gewonnen heb. Ik wil gewoon de finishlijn passeren in Parijs en dan zal ik kalmer zijn."

Het is voor het eerst dat een Colombiaan, of zelfs een Zuid-Amerikaan, de Tour gaat winnen. "Colombia staat op de rand van zijn eerste Tourzege. Ik vind dat dit niet alleen mijn triomf is, maar de triomf van een hele natie. We hadden de Giro en de Vuelta al gewonnen, maar de Tour ontbrak nog. Het is een enorme eer dat ik diegene ben die dit bereikt."

Mijn vader huilde bijna 

De emoties liepen dan ook hoog aan de aankomst van de twintigste etappe. Zeker bij de naasten van de gele trui. "Mijn vader huilde bijna. Vroeger keken we naar de Tour op tv. Het leek iets wat buiten ons bereik leeg, maar hier zijn we nu".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties