Update: laatste bergrit gaat zeker nog van start in de Tour, onzeker of finish bereikt kan worden

Update: laatste bergrit gaat zeker nog van start in de Tour, onzeker of finish bereikt kan worden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een zinderende Ronde van Frankrijk dreigt door barslechte weersomstandigheden een anticlimax te kennen. Eerst pakten de donkere wolken zich al samen boven Tignes, met sneeuwval, hagel en modderstromen tot gevolg. Ook de laatste bergrit is op het spel komen te staan.

De etappe werd al ferm ingekort: de klim naar Val Thorens is de enige beklimming die de renners voorgeschoteld krijgen in een rit van 59 kilometer. Tenminste, dat is in het beste geval. Want er komen zo'n onheilspellende berichten uit Val Thorens dat het volledig afgelasten van de etappe niet uit te sluiten viel.

Hagel, donder, bliksem: het is zowat vanalles daar in Val Thorens. Het verstoorde het zicht bij momenten in die mate dat het parcours nog amper te zien was. De organisatie houdt alles nauwlettend in de gaten. De publiciteitskaravaan rijdt alleszins al niet uit.

Update: Ondertussen is het licht wel op groen gezet om de renners te laten starten in Albertville. De weersomstandigheden zullen constant gemonitord worden worden. Indien nodig kan er dan nog ingregrepen worden door bijvoorbeeld de klim te schrappen. Ook de helikopters en vliegtuigen die instaan voor de verbindingen voor televisie zullen uitgestuurd worden, maar wellicht zal het signaal wel verstoord worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties