Wat kan er nog op de loodzware slotklim naar Val Thorens?

Arjen T'Sjoen
| 14 reacties
Wat kan er nog op de loodzware slotklim naar Val Thorens?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag staat de ingekorte etappe van de Ronde van Frankrijk op het menu. Een rit van slechts 60 kilometer, met als slotklim de loodzware Val Thorens.

De slotklim was nog maar een keer de slotklim in de Ronde van Frankrijk. In 1994 won de Colombiaan Nélson Rodriguez de etappe, een voorbode voor Egan Bernal?

De etappe zal vanmiddag om 14:30 beginnen, alle andere beklimmingen onderweg zijn geschrapt. De beklimming zelf is 36 kilometer lang dus daar kan nog heel wat gebeuren. Renners als Landa, Kruijswijk en Buchmann dromen nog van het podium of meer en moeten nog iets proberen.

IJskoud

Het gemiddelde percentage ligt rond de 5,5 procent, maar dat is omdat er enkele vlakkere tussenstukken liggen. Het grootste deel van het wegdek gaat weldegelijk naar de 8 à 9 procent, loodzwaar dus.

De voorbije dagen kenden Frankrijk en België een hittegolf, maar dat is nu wel even anders. Het zal ijskoud zijn boven op de Val Thorens, daarnaast zal er ook heel wat regen vallen. Normaal ideaal weer voor Pinot, maar hij is er uiteraard niet meer bij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties