Zware inspanningen uit voorjaar nopen Victor Campenaerts tot pijnlijk besluit

Zware inspanningen uit voorjaar nopen Victor Campenaerts tot pijnlijk besluit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De piek van Victor Campenaerts lag dit jaar al in april met zijn succesvolle poging om het werelduurrecord te breken. Campenaerts ging tot aan het gaatje om zijn vorm zo lang mogelijk vast te houden, maar moet mede daardoor nu wel afhaken voor het EK tijdrijden.

Campenaerts voelt zich onvoldoende hersteld van al zijn intensieve inspanningen de voorbije maanden. De renner van Lotto Soudal geeft zowel verstek voor het EK tijdrijden als voor de BinckBank Tour. Vooral zijn forfait voor het EK op 8 augustus in Alkmaar is een spijtige zaak. Campenaerts werd de voorbije twee jaar immers Europees kampioen tijdrijden.

KORTE RUSTPERIODE NIET VOLDOENDE

"Vanaf de maand december trok ik een prestatiecurve op en trok ik die door tot op het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Uiteindelijk werd op het BK tijdrijden al duidelijk dat de prestatiecurve serieus was afgezwakt. De korte rustperiode die ik daarna inlaste, bleek niet voldoende om volledig te herstellen. Dat is ook de reden waarom ik momenteel niet het gewenste conditieniveau haal om het Europees kampioenschap tijdrijden en de BinckBank Tour te betwisten", legt Campenaerts uit.

Meer dan waarschijnlijk zal bondscoach Rik Verbrugghe Remco Evenepoel, die derde werd op het BK tijdrijden, aanduiden als de vervanger van Campenaerts op het EK. De andere renner die België afvaardigt in het tijdrijden is Yves Lampaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties