🎥 Loïc Vliegen bezorgt Wanty-Gobert tweede dagsucces op rij, ook Belgische veldrijder eindigt dicht

Wanty-Gobert viert opnieuw in Ronde van Wallonië met dank aan Loïc Vliegen

🎥 Loïc Vliegen bezorgt Wanty-Gobert tweede dagsucces op rij, ook Belgische veldrijder eindigt dicht
Foto: © photonews

Het was een zeer uitdagende tweede rit die de renners in de Ronde van Wallonië voorgeschoteld kregen. Tussen Waremme en Beyne Heusay lagen er verschillende hellingen waarop het verschil gemaakt kon worden. Dat deed Loïc Vliegen dan ook, al moest onze landgenoot er wel diep voor gaan.

Zes renners vormden de vlucht van de dag, met Lars Boom als opvallande naam voorin. Ook Capiot, Nielsen, Van Kessel, Vermeulen en Wirtgen kozen voor het hazenpad. Deze ontsnapping zou het niet uitzingen tot in de finale. Met meer dan dertig kilometer te gaan werden ze al teruggegrepen. Het stond dus allemaal te gebeuren in het heuvelachtige deel van de rit.

FEL UITGEDUNDE GROEP

Want er volgden nog vier gecatoriseerde klimmetjes en tevens een oplopende aankomst. Het peloton werd fel uitgedund en ook de zware weersomstandigheden speelden hun rol. Een twintigtal renners zouden uiteindelijk koersen voor de overwinning.

Scotson zou in de slotkilometers voor de groep gaan rijden, met slechts een handvol seconden voorsprong. Loïc Vliegen van sprong naar eerst naar de koploper toe en liet hem vervolgens achter. Achter Vliegen zetten ze nog alles op alles om hem bij te halen, maar de Belg reed solo over de meet. Lawless zette de rest ook nog op lengten en eindigde op plaats twee. Quinten Hermans spurtte naar de derde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties