Eddy Planckaert ziet winnaar op reserve rijden: "Het was een scheet in een fles"

Eddy Planckaert niet wild van laatste bergrit in de Tour

Eddy Planckaert ziet winnaar op reserve rijden: "Het was een scheet in een fles"
Foto: © photonews

Het is een hele mooie en spektakelrijke Tour geweest, maar de etappe naar Val Thorens was wat dat betreft wel een tegenvaller. Dat is alvast de mening van Eddy Planckaert. Die oordeelt overigens ook dat Bernal de Tour gewonnen heeft op reserve.

Planckaert is de laatste dagen opnieuw te gast in Vive le Vélo en daar kan hij zijn ongezouten mening kwijt. Hij hoopte op aanvallen van de favorieten in de laatste bergrit, maar bij Jumbo-Visma was dat niet eens nodig. "Het doel was om weg te rijden van Alaphilippe, zodat Kruijswijk op het podium kwam. Daar heeft De Plus voor gezorgd. Waarom zou Kruijswijk nog aanvallen als hij zeker op het podium staat?"

Om een nog hoger doel na te schreven misschien? "Hij ging nooit anderhalve minuut goedmaken." En ook demarrages van de andere grote tenoren bleven uit. "Het was eerlijk gezegd een scheet in een fles. We dachten dat er veel ging gebeuren, maar de favorieten moeiden zich niet."

Ineos heeft niet moeten koersen 

Het Ineos-kamp had al bij al toch nog enige marge. "Ineos heeft niet moeten koersen. Als Thomas op  kop zou gesleurd hebben met Bernal in het wiel en Bernal zou op de slotklim telkens aangevallen hebben, was hij misschien wel 5 minuten voorop. Maar dat was niet nodig. Bernal heeft eigenlijk op reserve de Tour gewonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties